19 Mart 2014 Çarşamba

PRATİK TİRAMİSU

serranın mutfağı

Malzemeler :

* Bir adet pasta tabanı (isteğe bağlı olarak kakaolu ya da sade)

* Krema için :

* 4 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 4 çorba kaşığı un
* 2 yumurtanın sarısı
* 200 gr. labne peyniri

Keki ıslatmak için : 

* 1 su bardağı ılık su
* 2 çorba kaşığı granül kahve
* 2 çorba kaşığı şeker

Üzeri için :

*Kakao

Önce kremayı pişirmek için Labne peyniri hariç bütün malzemeleri, topaklanmaması için ocağa almadan soğukken karıştırıp iyice çırpıp öyle pişirmeye başlayalım. Krema koyulaştıktan sonra ocaktan alalım ve labnemizi ekleyip iyice karıştıralım. Krema ılıdıktan sonra, keki ıslatmak için ılık bir su bardağı ılık suyumuzun içine kahve ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
Kekimizin tabanını servis yapacağımız kabın içine yerleştirelim ve kahve karışımımızın yarısıyla ıslatalım. Ardından üzerine kremamızın yarısını dökelim.(Eğer kullandığımız pasta tabanı 3 katlıysa kremamızı 3 e bölerek dökelim.) Diğer keki de üzerine yerleştirip kalan kahve karışımımızın tamamıyla ıslatalım ve kremamızın kalanını üzerine dökelim.

Tiramisuyu soğumak üzere buzdolabına kaldıralım ve servis etmeden önce üzerine kakao serpelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder